Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

Grønne miljøvenlige fodboldrejser

FIFA gør fodboldrejser mere miljøvenlige

4. november 2015 Henrik Larsen 0 kommentarer

Når du tager på stadion i Europa på en af dine fodboldrejser, kan du efterhånden gøre det med rimelig god samvittighed. FIFA, den internationale fodboldforening, har nemlig gjort fodbolden meget mere naturvenlig i Europa. Her har man med en række tiltag sørget for, at de store fodboldklubber i Europa ikke bidrager til at forurene jorden. Det betyder, at man igennem en række initiativer har sørget for at begrænse CO2-udslippet. Næste gang, du skal på fodboldrejse, kan du prøve at ligge mærke til en række af de faktorer, som man kigger på, når man skal sikre at fodboldklubberne er grønne.

  • Man sætter blandt andet fokus på, at en stor procentdel af vand og el skal være selvforsynende
  • Der skal være offentlig transport til alle dem, der tager på fodboldrejser. På denne måde begrænser man udslippet af CO2 fra eksempel biler
  • Der er også en række andre internationale fodboldlove, som skal overholdes. Disse dækker for eksempel den måde, man får lagt græs på
  • Der arbejdes løbende på flere miljø initiativer i fodboldbranchen

Læg mærke til, hvordan fodboldrejser bliver gjort grønne

Hvis du holder øje med de mange ting, der er gjort blot for naturens skyld, vil du sikkert hurtigt blive en smule stolt over de mange fodboldarrangører. Kigger man for eksempel på foranstaltningerne til verdensmesterskabet i fodbold 2018, har man lavet fuldstændig nye busruter blot til den periode, der vil sikre, at der bliver brugt så lidt benzin som muligt.

Ligeledes er over 85 procent af den vand og strøm, der bliver brugt, selvforsynende. Det betyder, at der ofte bruges solceller og vindmøller til at holde de store projektlys varme, og sådan nogle kan trække rigtig meget strøm. Ydermere er man også begyndt at kigge grundigt på de kemikalier, der bruges, når man skal holde en bane flot og pæn. Dette gælder selvfølgelig også for VM i 2018.

Hvis du samtidig på udkig efter en grøn fodboldarrangør, så kig forbi rejsebureauet LA Travel der arrangerer fodboldrejser med fly til internationale ligaer så som Premier League, La Liga, Champions League med flere.

Forrige artikel

Næste artikel