Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

Rengøring af glasbrusevæg / brusevæg

Glem ikke miljøet når du rengør din glasbrusevæg

16. februar 2016 Henrik Larsen 0 kommentarer

En glasbrusevæg er smuk, æstetisk og et fint element i indretningen. Den giver lys og luft i rummet, samtidig med at afskærme fra vanddryp. Men netop vanddryp er også det, der gør, at glasbrusevæggen jævnligt skal have en hånd. Når det kommer til rengøring af din brusevæg, er det vigtigt at have miljøet in mente, for rengøring er en af de ting, der kan være allermest skadelige for miljøet. Herunder finder du en nem og overskuelig guide til, hvordan du sikrer en miljøvenlig rengøring af både din brusevæg og dit badeværelse:

Dette skal du være opmærksom på med en glasbrusevæg

  • Se efter miljømærket: Vælger du et rengøringsmiddel, der er miljømærket med fx Svanemærket, er du sikker på, at rengøringsmidlet både tager hensyn til mennesker og miljø. Mange tror fejlagtigt, at rengøringsmidler skal være skrappe og heftige, før de har effekt, men sådan forholder det sig ikke.
  • Undgå kemikalier: Skrappe rengøringsmidler indeholder mange kemikalier, der både kan gøre skade på miljøet, men også på din brusevæg og dit badeværelse. Undgå derfor rengøringsmidler med kemikalier.
  • Brug eddike: Når du gør din glasbrusevæg rent, er det oftest med fokus på kalk. Hvis du bor i et område med et højt kalkindhold i vandet, er det vigtigt jævnligt at afkalke din brusevæg, så du undgår kalkaflejringer. Eddike er både miljøvenligt og billigt – det kan du med fordel duppe på glasvæggen, lade det sidde 5-10 minutter og dernæst skrubbe af – så er kalken væk!

Der er flere og flere danskere, der vælger en miljøvenlig rengøring. Det er ikke kun vigtigt for miljøet – det er også vigtigt for din hud. Husk derfor også at se efter parfumeindhold og petrokemiske stoffer, når du vælger rengøringsmiddel til vedligeholdelse af din glasbrusevæg. Generelt kan det være en fordel at foretage en daglig vedligeholdelse af din brusevæg, så du undgår at skulle gøre rent for ofte, men du i stedet gør en smule rent hver dag. Det kan fx gøres ved at bruge en skraber efter hvert bad, eller pudse med lidt glaspuds. God fornøjelse.

Forrige artikel

Næste artikel