Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

Vælg kontormøbler der er svanemærket / miljøvenlig.

Husk miljøet når du vælger dine møbler

6. september 2016 Henrik Larsen 0 kommentarer

Danskerne handler møbler som aldrig før. Møbelbranchen har oplevet et kæmpe boom i de seneste år, hvor efterspørgslen er eksploderet, særligt indenfor kontormøbler men også boligmøbler til privaten. Derfor har møbelproducenterne fremstillet møbler til ethvert behov, der giver forbrugerne mange forskellige muligheder og til priser hvor de fleste kan være med. Det store forbrug af møbler betyder dog også, at mange flere danskere bytter deres gamle brugte møbler ud med nyere modeller, end man gjorde før i tiden. Det er nemlig meget nemmere at blive fristet i dag, da der ofte er gode tilbud at hente på helt nye møbler, særligt indenfor kontorbranchen.

Her finder du de bedste møbler, når du skal finde nyt til boligen

  • Der er mange muligheder, når man skal finde nye møbler til stuen. Det er vigtigt at man laver et budget, så man ved, hvad man kan tillade sig at kigge efter.
  • Brug internettet til at finde inspiration, uanset om det er boligmøbler eller kontormøbler.
  • Spørg en ekspert i en forretning, hvis du er i tvivl.

Sidst men ikke mindst, kan du passende overveje, at besøge nogle af de mange møbelkæder rundt om i landet. Flere har deres egne udstillinger, hvor du kan få en god fornemmelse for dem og spørge ind til, om de er produceret med miljøvenlige materialer. Er det kontormøbler til dine medarbejdere som du leder efter, så kan du f.eks. sikre dig, at træet er svanemærket, hvilken træsort der er brugt og om der er brugt kemikalier, som potentielt set kan skade dine medarbejders indeklima når de fordamper!

Handlen med møbler kan belaste miljøet

Det store købegen hos de danske forbrugere er ikke skidt i sig selv. Men det betyder dog, at mens danskerne hiver flere nye møbler med hjem fra butikkerne, er der samtidig flere møbler, der ender som storskrald på de danske lossepladser. Og det er skidt for miljøet, da langt den største part af miljøbelastningen stammer fra de materialer og ressourcer, der er blevet brugt hos møbelproducenterne.

Det er samtidig også derfor, at der følger visse krav med enkelte møbler. De går blandt andet ud på, at møbler, der indeholder glas og/eller spejle, skal kunne repareres. Hvis du er i tvivl om, hvor holdbart dit møbel er, kan du kigge efter svanemærkede møbler. Svanemærket er nemlig et godt pejlemærke, hvis man er ude efter holdbare møbler, der ikke går i stykker med det samme. Uanset om du er på jagt efter møbler til din bolig eller kontormøbler til din virksomhed, så er det altid vigtigt at tænke sig godt om, før man svinger dankortet.

Forrige artikel

Næste artikel