Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

iPhone består naturtest som miljøvenlig.

iPhone vinder i naturtest

17. november 2015 Henrik Larsen 0 kommentarer

Der er mange måder at passe på naturen, men du kan også gøre det igennem din iPhone. Flere forhold er nemlig i spil, når man skal producere telefoner eller noget så simpelt som iPhone tilbehør, og det kan have stor påvirkning på miljøet. Langt de fleste mobiler, iPhones og SmartPhones er produceret i Asien og allerede dér, er der et væsentligt miljøhensyn, der skal tages til overvejelse.

Tjek din producent ud og se, om din iPhone, mobil eller SmartPhone er naturvenlig

På produktionerne i for eksempel Kina er der vidt forskellige procedure, når det kommer til, hvordan man behandler det overskydende materiale, der er, når man laver en mobiltelefon eller tilbehør. Her kan det altså være en fordel at gå ind på den producent, der laver mobilen for at tjekke, hvordan de produktionsmæssige forhold har været. Har du for eksempel købt et Apple-produkt, kan du se historikken for det produkt og dermed selv undersøge, hvor miljøvenlig den telefon, du bruger hver dag, er.

Det er dog heldigvis ikke kun dig selv, du skal putte ansvaret på, hvis du vil have analyser, der fortæller noget om, hvor grønne de forskellige mobiltelefoner er. I en nylig undersøgelse har man nemlig undersøgt, hvor miljøvenlige forskellige mobiltelefoner er ved at kigge på brugen af brom, klor, bly og kviksølv. Disse fire stoffer kan nemlig alle sammen være skadelige for brugeren, hvis man altså har købt en mobil, hvor de indgår som ingredienser. Undersøgelsens resultat viste, at de mobiltelefoner, der ofte bliver købt i dag, også er dem, der har den bedste rating. Nogle af dem, der klarede testen bedst var:

  • En iPhone 5, der havde den sjette højeste rating
  • En Motorola Citrus, der toppede listen fuldstændig
  • Den iPhoneversion, der gik under navnet 4 S. Denne blev placeret som nummer to i testen

Der findes også en række beskrivelser af de miljømæssige hensyn, når du køber dit produkt. På flere producenters hjemmeside, heriblandt Apple, kan du læse om hvordan de tager miljøet seriøst. Det samme har flere butikker med iPhone tilbehør valgt at gøre, hvor de tydeligt støtter op omkring grønne covers, etuier, holdere og lignende produkter, da det er vigtigt at alle gør en indsats for at bevare vores planet.

Forrige artikel

Næste artikel