Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

Undgå at dit gulvafløb sviner miljøet til.

Rengør dit gulvafløb med miljøet i minde

3. november 2015 Henrik Larsen 0 kommentarer

En af de ting, der kan være vigtigst at gøre rent, er ens gulvafløb. Det kan nemlig være utrolig miljøsvinende, hvis man rengør sit gulvafløb på den forkerte måde. Det er naturligvis vigtigt at få rengjort kloakken og gulvafløbet, når det begynder at lugte råddent på badeværelset, eller når man står i vand op til anklerne, når man skal tage et brusebad om morgenen. Nogle tror, at afløbsrens er den optimale måde at slippe ud af situationen på, men det er meget usundt for miljøet. En af de bedste initiativer, du kan tage, for ikke at svine miljøet til, når du skal rengøre gulvafløbet, er derfor at følge en række meget simple trin.

  • Fjern først din rist
  • Hiv derefter din vandlås op fra dit gulvafløb
  • Læg den i varmt vand i et par timer og rengør
  • Monter vandlåsen og risten igen

Undgå at dit gulvafløb sviner miljøet til

Følger man disse trin, kan man meget simpelt sørge for, at man ikke sviner naturet til på badeværelset derhjemme. Det kan dog være mere besværligt end som så, når man skal rengøre gulvafløbet. Mange afløbsriste er for eksempel skruet fast med gamle skruer, som efterhånden er rustnet så meget, at de er umulige at skrue op. Her kan man med fordel få fat i en knivtang, der ofte kan løse problemet.

Derudover skal man være opmærksom på, at man typisk ikke blot kan hive en vandlås op. Den skal først drejes en omgang, før man kan tage den op. Når vandlåsen er oppe, skal du lægge den i meget varmt vand, hvorefter du skal rense den med en børste. Du kan sagtens bruge en skrubbe det værste væk, men husk at det værste snavs typisk ligger i den indbyggede skål, der er i din vandlås.

Med disse få men praktiske tips er du klar til at rengøre dit gulvafløb, på en grøn og miljøvenlig måde. Hermed kan du nu rengøre afløbet og stadig bidrage til et grønnere miljø.

Find et smart og praktisk gulvafløb her

Forrige artikel

Næste artikel