Grenaa Marine

Et slag for miljø og bæredygtighed

Sørg for at vælge en miljøvenlig tagrensning.

Skal du overveje en miljøvenlig tagrensning?

31. januar 2017 Henrik Larsen 0 kommentarer

Intet er konstant og det er taget på vores huse heller ikke. Man bør derfor acceptere, at ens tag ændrer udseende med tiden men forhindre, at det resulterer i omfattende og dyre skader. Derfor giver det rigtig god mening, at vedligeholde taget med en tagrensning en gang om året. Man kan vælge at gøre dette selv men ofte kan det bedre betale sig, at bruge et kompetent firma til opgaven. Dermed sikrer man at algebehandlingen bliver udført korrekt og med det bedste resultat.

Men inden man overvejer en tagrens, så bør man også have tagets levetid med i sin betragtning. Eternittag har i gennemsnit en levetid på 50-60 år. Så er du i tvivl om, hvorvidt du bør rense det eller ej, skal du blandt andet kigge efter, om bølgepladerne er knækkede eller flossede i kanterne. Er dette tilfældet, vil det være en god idé måske at spare pengene for i stedet at få lagt nyt tag. Alternativt kan en bygningskonstruktør eller en ingeniør også kigge på, om det er besværet værd.

Miljøgodkendt middel til tagrensning er lovpligtig

Når du er på udkig efter et algefirma, så er det vigtigt at du sikrer, at de bruger et miljøgodkendt algebehandlingsmiddel. Unødigt spild og forurening af kloarker og rensesystemer er nemlig ulovligt og skal derfor undgås. Sidst man ikke mindst er det en god idé at kigge efter, om der er garanti på den tagrensning du vælger. Nogle firmaer stiller garanti og komme ud og foretager en gratis behandling, hvis alger eller mos kommer igen indenfor de næstkommende uger.

En algebehandling og tagrensning handler også om at forebygge skader fra især alger og mos, så tagets levetid kan forlænges. Samtidig vil en tagrensning som denne holde taget pænt og mindre sårbart overfor små revner. Revner kan nemlig både suge vand og snavs til sig og det kan betyde, at revnerne bliver større når frosten for alvor rammer.

Der er derfor nogle ting at tage hensyn til ved tagrensning, men der er helt sikkert en løsning, der virker for de fleste. Vi vil gerne tage en snak om jeres behov, og hvad der vil give det bedst og mest langvarige resultat.

Forrige artikel

Næste artikel